zaterdag 24 augustus 2013

Nieuw type dekzeil voor Kajuit boten -handig en slim-


We kregen bij Bootzeil veel verzoeken van eigenaren van kajuitboten

..voor een nieuwe cabriokap, of kuipzeil, net hoe je de bootkap ook noemt die de kuip overdekt. Vaak was de offerte te hoog. Bootzeil vraagt hiervoor een 'net onder markconform' bedrag. Zeg 2500,- voor een nieuwe kap met ramen, ritsen, etc. Redelijk gezien de grote hoeveelheid arbeidsuren, maar het blijft vrij veel geld.
Voor vele boot eigenaren is dat hoog, te hoog. Wat we dan wel doen: naden doorstikken, doek schoonmaken en impregneren, ramen vervangen. Kost ook al snel 500-800,-. En: hoe lang gaat ie dan mee?

De andere kajuitboot oplossing is te zien in dit filmpje:


We maken een kuipkap op maat, gebruikmakend van de bestaande beugels van de cabriokap. Met lusjes zetten we dit zeil vast aan de stangen. Dit dekzeil is voordeliger en beschermt een groter deel van de boot.
Uiteraard kun je niet echt varen met deze kap opstaand. De meeste klanten vinden dat een relatief klein probleem omdat varen met elke kap geen pretje is.

Meer informatie over deze kap kunt u krijgen door een mail te sturen naar info@bootzeil. bellen: 023-5219692, of kom langs bij één an onze vestigingen en/of kijk op: http://www.bootzeil.nl/Kuipzeil-motorjachten-p-16239.html