donderdag 31 juli 2014

All Season Bimini voor zeiljachten

All Season Bimini


Overgenomen uit de Waterkampioen:
Bij slecht weer maakt een kuiptent de leefruimte aan boord stukken groter en het leven aangenamer. Aan een op maat gemaakte kuiptent hangt echter een fors prijskaartje. Afhankelijk van je budget en behoefte aan comfort bestaan nog andere opties voor een dak boven je hoofd. Denk bijvoorbeeld eens aan een bimini. Waterkampioen probeerde de bimini van Bootzeil.nl uit.

bimini


De bimini van Bootzeil.nl is net geen volwaardig alternatief voor een kuiptent. Zo is de bimini ook niet bedoeld. De All Season Bimini biedt wel weer meer dan een standaard bimini. De truc zit hem in de composiet dwarslatten die ervoor zorgen dat je rechtop in de kuip kunt zitten. Ook is er een doorvoor voor de kraanlijn, zodat de bimini de gehele kuip kan bedekken. Met een paar lijnen zet je de bimini eenvoudig vast. De Bimini is in elke maat leverbaar en kan zowel op als onder de giek bevestigd worden.

Bimini goed afgewerkt
We proberen de Bootzeil-bimini uit op een Etap 22 en wat ons meteen opvalt is de zware kwaliteit van het doek en de goede afwerking. Dankzij de vorm van de bimini krijgt de wind er niet snel vat op en omdat het doek van de bimini waterdicht is, kun je bij zomerse buien prima buiten een boekje blijven lezen. Bij veel wind en horizontale regenbuien biedt de bimini vanwege de vorm weinig beschutting. Er is een uitvoering van bimini voor óver en een voor onder de giek. 

Meer informatie: 


Adres:
Ingenieur Lelyweg 44
2031CD Haarlem

info@bootzeil.nl