vrijdag 15 maart 2013

23 Vragen over het nieuwe dekzeil voor open bootjes

23 Vragen over het nieuwe dekzeil voor open bootjes


1.Wat is er zo bijzonder aan de Rollercap?


De Rollercap is speciaal ontworpen voor diegene die een functioneel dekzeil wil tegen een zeer gunstige prijs.  De kap bedekt uw boot op een zeer betrouwbare manier, zelfs met de hevigste regen, wind en zelfs sneeuw.  Het zeil gaat jaren mee.  Het opzetten kost circa 1 minuut. Het afzetten duurt ook maar 1 minuut. Wij kennen geen dekzeil dat zich sneller laat op- en afzetten dan dit dekzeil.


2.De Rollercap is plat; werkt dat wel? Stroomt het water er wel af?

Ja het water stroomt er perfect af. Hiervoor zijn een aantal redenen:  De Rollercap staat strak gespannen, in de dwars richting, haaks op de boot zitten latten ingebouwd die niet doorbuigen. In de lengterichting heeft u de Rollercap dekzeil vast gespannen aan voor en achterzijde.Hierdoor ontstaat een vlakke plaat. Zelf als de boot 100% vlak zou staan, loopt het water er nog af. Uiteraard beweegt een boot in het water. Hierdoor loopt het water er alleen maar sneller van af.

3.Voor welke typen boten is de Rollercap geschikt? 
vissersboten, Ribboten, boten met een console, jon boten,  sloepjes, roeiboten en zelfs op vele verschillende open zeilboten (valk, 470, BM, etc.)

4.Waarom is het dekzeil plat?
Een vlakke plaat met niet buigbare stokken kan nooit diepe waterzakken krijgen.  Een normaal afdekzeil geeft hele diepe waterzakken indien de boottent maar een heel klein beetje niet strak staat.  De Rollercap is altijd betrouwbaar.  Daarnaast: sneller op- en af te zetten en makkelijker op te bergen.

5.Mijn boot heeft een buitenboord motor, past de Rollercap?
Bij verruit de meeste buitenboord motoren kan de Rollercap een stukje onder de motor doorlopen, net over de bootrand. Bij sommige buitenboordmotoren kan dat niet, dan zal de kap over de motor heen moeten om de gehele bootkuip af te kunnen dekken.  Speciaal voor dit soort gevallen, levert Bootzeil altijd 2 speciale latten die juis buigzaam zijn in plaast van onbuigzaam. Zo kan de bootkap mooi over de buitenboordmotor heen vallen.


Film: Optuigen en afhalen RollerCap bootkap






 6.Mijn boot heeft een stuur dat boven de railing/ rand van de boot uitkomt, past de Rollercap?
Speciaal om deze reden is elke Rollercap voorzien van 2 buigzame latten. Normaal zijn dit de voorste en de achterste lat van het dekzeil. Bij een stuurstand of console kunnen de latten geplaatst worden op de plek waar het zeil bol moet lopen; namelijk over het stuur heen moet. Dit doet u tijdens de installatie, met behulp van de handleiding.

7.Als ik de Rollercap koop en ik wil het toch retourneren, wat dan?
U kunt de Rollercap altijd binnen 14 dagen retourneren. Indien uw wetgever een langere retourtijd heeft bepaald, dan kunt u die aanhouden. Ons retourpercentage ligt onder de 0,5%.
We hebben vrijwel alle boten in onze database, en weten exact welk type Rollercap op welke boot past. Indien u onze maatvragen antwoord, gaat het eigenlijk altijd goed.

8.Ik ken veel mensen die ook een Rollercap willen, krijg ik korting?
Ja dat kan. Indien u meer  klanten wil aandragen (buren, jachthaven, etc) stuur dan een mail naar info@bootzeil.nl.  We sturen u dan een eenmalig te gebruiken kortingscode met een aantrekkelijke korting.

9.Ik ben bang voor dieven en zwervers in mijn boot, biedt de Rollercap bescherming?
Omdat de Rollercap een zeer laag en vlakke bootkap is, is het lastig toegankeljk voor zwervers en dieven. Het is denkbaar dat de zwerver en/of dief naar een andere, makkelijker toegankelijke boot toe gaat


10.Hoe weet ik of de Rollercap de juiste lente en breedte heeft?


Meet uw boot (of kuip) na met een rolmaat. Meet de lengte en de breedte. Bij twijfel: mail ons, of verzoek om een offerte. Wij kijken er dan altijd met een kennersoog naar. Tijdens de ontwikkeling van de Rollercap heeft Bootzeil een gigantische database van vrijwel alle gekende boten aangelegd. De Rollercap is zo ontwikkeld dat het op elke boot in breedte, lengte en vorm past. Als u een boot heeft die naar uw mening flink van de standaard afwijkt, richt u dan een mail naar info@bootzeil.nl . Voeg een foto en maten toe van uw boot. Dan zullen wij u adviseren aangaande welk type geschikt is.









Bevestiging van de Bootzeil

Dekzeil_rollercap_boot_boatcover_prijsHet dekzeil moet ook bij windkracht 10 vast blijven liggen. Aan de voorkant zal de Rollercap middels een koord/spanband om de neus gefixeerd worden, vervolgens rolt de Rollercap gemakkelijk uit en kunnen de elastieken middels de speciaal ontwikkelde haken aan de boot vast gemaakt worden. Vaak hebben boten al genoeg eigen beslag waaraan het dekzeil bevestigd kan worden. Aan de achterkant van de boot zorgt een sterk elastiek ervoor dat de Rollercap de lengte spanning krijgt die het nodig heeft. Water kan zich nooit ophopen op het zeil.

11.Van welk materiaal is de Rollercap dekzeil gemaakt?

Het doek is gemaakt van zeer sterk polyester geweven doek  met een coating van polyutheraan. Het doek is door Bootzeil zelf ontwikkelt en is een membraam: het is geheel waterdicht, maar ademt toch.  De verf is ook speciaal: volgens een speciaal proces worden de garens geverfd voordat het doek geweven wordt. Hierdoor is het doek 100% gekleurd. Dit zorgt niet alleen voor een kleurechtheid, voor jaren, het zorgt er ook voor dat het zeildoek niet 'gaar' wordt door zonlicht

12.Wat kost een Rollercap dekzeil?
Prijzen varieren per maatvoering. Prijzen zijn vanaf 119,- voor een Rollercap 2,7m. Die past op bijvoorbeeld een Zodiac van ongeveer 3 meter lang.  De Rollercap 3,9 is 189,- en past op een Valk zeilboot. actuele prijzen staan op de website www.Bootzeil.nl

13.Past de rollercap ook op mijn rubberboot?
 Ja, indien je rubberboot tussen de 2,0 en 5,2 meter lang is.
We hebben 6 lengte modellen, ieder model is een ruime meter verstelbaar in lengte. De verstelling – met het easyadjust systeem- is op de centimeter nauwkeurig instelbaar.

14.Hoe bevestig ik de Rollercap aan mijn boot?
 In de instructie ziet u hoe u dit eenvoudig kunt doen. U gebruikt in de regel bestaande bevestigingspunten. Aan de voorzijde gebruikt u het voor-oog, en achter de achterpunten van de drijvers. In het mdden zet u het zeil ook vast, hiervoor gebuikt u de touwen, ogen, dollen.
Bijgeleverd zijn ook bevestigingsdoppen. Ook zijn speciale haken verkrijgbaar voor de rubberboot en RIB.

15.Wat gebeurt er bij harde wind?
Niets. Doordat de Rollercap goed gespannen is van voor naar achter, doordat de Rollercap aan de zijden vastzit, en doordat de Rollercap laag en gestroomlijnd is, blijft ie bij elke wind keurig liggen. Hij zal uiteraard wel wat bewegen.

16.Wat gebeurd er bij hard, veel en langdurig regen?
De regen stroomt er direct van af. De boot blijft  droog. De Rollercap is een Hollands kwaliteitsproduct. Het is gemaakt om zijn werk zeer goed te doen.  Zie ook het filmpje waar de Rollercap in de regen staat.

17.Hoe lang gaat de Rollercap mee?

Uit onze duurzaamheidstesten blijkt dat we het designdoel van 8 seizoenen  gemakkelijk halen.
Hierbij bootsen we versnelt de impact van de seizoenen na (UV licht, rek, breuk, vuil afvoer, etc’
Dus als u bijvoorbeeld u boot in de lente en zomer gebruikt, dan betekent dat  9 jaar. Het doek van de Rollercap is ontwikkelt door Bootzeil Nederland. Wij gebruiken dit zeildoek ook voor super jachten.  De Rollercap gaat waarschijnlijk veel langer mee dan 16 seizoenen.




Materiaal:
Het doek is gemaakt van zeer sterk polyestergeweven doek met lange vezels. De coating en verftechniek zijn zeer bijzongder en duurzaam. Bootzeil heeft dit doek zelf ontwikkeld. We gebruiken dit doek ook voor dekzeilen voor jachten van 13 meter lang  Het doek is geheel waterdicht en heeft de hoogst verkriijgbare waterkolom.



Dezkeil_rubberboot_te_koop_prijs_aanbieding

Innovatie in dekzeilen

Dankzij het innovatieve ontwerp past het dekzeil op zeer veel verschillende type boten, zo ook op
Dekzeil_rollercap_boot_boatcover_prijs
Vissersboten, Ribboten, boten met een console, sloepjes, roeiboten en zelfs op vele verschillende open zeilboten.





18.Hoe lang duurt het opzetten van de Rollercap en val ik niet in het water?

Het opzetten van een Rollercap50 (5 meter lang) duurt ca. 1 minuut. Dat is inclusief op de wal stappen.  Bij een boot van 3 meter duurt het zeil erop duurt het opzetten van de Rollercap iets korter, maar het op de wal stappen duurt weer iets langer omdat een bootje van 3 meter kengte vaak wat bewegelijker is dan een boot van 5 meter lengte.

19.Kan mijn vriendin de Rollercap ook opzetten?

Ja. geen probleem. Er is niet veel kracht voor nodig. De Rollercap heeft vrij veel lengtespanning nodig - de spanning die over het zeil van van voor naar achter ove de lengte loopt- maar die spanning wordt verdeeld door de meerdere bevestigingspunten. Hierdoor is het niet nodig om die spanning met één zeer sterke kracht erop te zetten. De spanning wordt in 3 of 4 keer opgebouwd.



20.Wat kan slijten aan de Rollercap? en hoe houd ik hem zo lang mogelijk goed?


Wat kan slijten zijn de elastieken. Deze elastieken zijn zeer sterk en hebben een enorme weerstand tegen UV licht. Echter, ze hebben niet het eeuwige leven. Net als autobanden maar ongeveer 30.000 km meegaan en een auto wel 200.000km, zal het elastiek eerder vervangen moeten worden dan het zeil. Na een jaar of 5 kunt u de elastieken gewoon weer bij ons nabestellen tegen een zeer schappelijk tarief.

Wat ook kan slijten is het doek bij de uiteinden van de Eco-Bamboo Poles. Vaak komt dit doordat de boot en het zeil tegen een harde wal aan zijn gelegd. Bijvoorbeeld een stenen wal, zonder dat er bescherming tussen wal en schip zit. Bescherming is noodzakelijk. Hiervoor zijn speciaal de stalen, gegalvaniseerde schroeven meegeleverd die u in de einddoppen schroeft, door het zeildoek heen. U dient daarnaast fenders gebruiken. Sommige mensen gebruiken oude autobanden. Ook kan er door vandalisme een stok breken (hoewel ze erg sterk zijn!) U kunt deze gewoon opnieuw bestellen bij Betterocean.org.



21.Waarom is de Rollercap vriendelijk voor het milieu?

BetterOcean.org onderscheid 3 manierenvan eco-vriendelijk ontwerpen. 1: het Materiaal gebruik: De Rollercap heeft een coating (PU) en verf op het doek gebruikt die zeer duurzaam is en die relatief het milieu minder belast dan andere doeken. De stokken zijn van duurzaaam Bamboo. Bamboo is een zeer snel groeiend houtsoort dat gedurende de groei 35% meer co2 geeft dan vergelijkbare houtsoorten. Het heeft minder kunstmest nodig, en door de snelle groei is het rendabel te verbouwen op een ecologisch juiste wijze. 2:  De werkzaamheid van het product: De Rollercap is geen flubber zeiltje.  Het is grondig ontworpen, volgens de Dutch deesign principes van Simpel, Mooi, Goed. Het werkt. Hierdoor zinkt uw boot niet. Hierdoor komen er geen benzine, olie, verf, en ander opgehoopt vuil in het water. 100ml benzine vervuilt al 2000m2 oppervlakte water!

3: Lifetime: De Rollercap is voor 70% recyclebaar. De Rollercap wordt  geheel/nagenoeg co2 vrij geproduceerd (nagenoeg, want sommige partners zoals hostingproviders, etc zijn niet met 100% zekerheid co2 te compenseren omdat we niet weten hoeveel CO2 het kost).



22.Ik wil een groot logo op de Rollercap. Bijvoorbeeld voor reclame voor een organisatie/bedrijf

Bootzeil.nl  levert maatwerk zoals u wilt. U kunt hen benaderen via www.bootzeil.nl  Bootzeil spreekt Engels, Duits, Nederlands.  We kunnen het logo ook borduren!



23.Kan de Rollercap mijn boot beschadigen?

Bij een juist gebruik is dat vrijwel onmogelijk. In het zeil zitten de sterke en harde Eco-Bamboo poles stokken maar die zitten omwonden vast in zeildoek. Wellicht dat als de Rollercap niet afdoende vastgezet wordt en lossig op de boot zit dat er enige schade zou kunnen ontstaan. Tijdens testen en ook uit gebruikerservaringern is nooit van enige schade gebleken. Verder is er geen manier bekend waarop het dekzeil een boot zou kunnen beschadigen.



Dekzeil_sloep_afdekzeil_Te_koop_aanbieding





dekzeil voor sloep



dektent, bootzeil, bootkap, boothoes, boottent